Galerija

Kraljev sto je jedan od najviših vrhova Maljena. Nalazi se na 1.104 metra nadmorske visine. Kraljev sto je naselje okruženo borovom šumom i mirisnim livadama i udaljeno je 4 kilometra od centra Divčibara. Na planini Maljen nalazi se naselje Kraljev sto, jedan od najviših vrhova Maljena. Maljen je planina u Srbiji i nalazi se južno od Valjeva. Pruža se oko 25 km od istoka ka zapadu i okružen je planinama Povlen i Suvobor.

Dušan je u bio kralj Srba i prema predanju pre nego što je postao car, ušao je u rat protiv Mađara. Iz Prizrena je sa vojskom došao na Maljen i ulogorio se na najvišem vrhu, odakle je planirao da posmatra bitku u ravnici. Vojsku je poslao na neprijatelja, a on je tu boravio sve dok ga glasnik nije izvestio o pobedi. Da bi sačuvalo spomen na taj događaj i dane boravka Cara Dušana na Maljenu, lokalno stanovništvo je najvišem maljenskom vrhu dalo ime Kraljev sto. Kraljev sto je idealno odredište za ljubitelje šetnje prelepim planinskim stazama, kraj živopisnih i kroz borove šume.

Obaveštenje o kolačićima

Za vreme korišćenja bilo koje stranice na našem web-sajtu www.brvnaremarkovic.rs, mogu da se sačuvaju određene informacije na korisnikov uređaj putem "kolačića" (engleski "cookies"). Kolačići omogućavaju da se sadržaj stranica prilagodi potrebama korisnika, pružajući na taj način unapređenu funkcionalnost i poboljšano korisničko iskustvo. Kolačići se mogu koristiti i za analizu korišćenja internet stranica, kao i u reklamne svrhe. Klikom na "Prihvatam" dajete saglasnost za korišćenje kolačića.